Cremă de zahăr ars cu dovleac
Mâine e sâmbătă şi ai pretextul potrivit pentru a pregăti o cremă de zahăr ars cu dovleac.
o cană şi jumătate de smântână, jumătate de cană de lapte, 3/4 de lingură de scorţişoară, două prafuri de nucşoară, un praf de ghimbir, un praf de cuişoare, 4 gălbenuşuri de ou, jumătate de cană de zahăr granulat, 3/4 cană de piure de dovleac, 1/3 cană de zahăr grosier.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius, timp în care, într-o tigaie de mărime medie, amestecă smântâna, laptele, scorţişoara, nucşoara, ghimbirul şi cuişoarele la foc mediu.
2. Din când în când mai amestecă cu o lingură de lemn, iar când începe să clocotească, lasă focul la mic şi găteşte pentru cel puţin 15 minute. Amestecă constant ca să nu se prindă de tigaie.
3. Într-un vas mai mare, bate gălbenuşurile cu zahărul grosier, după care adaugă şi piureul de dovleac cu sosul de smântână.
4. Toarnă amestecul în 4 recipiente de copt, pe care pune-le în baie de apă. Coace compoziţia pentru cel puţin 30 - 40 de minute, până când mijlocul este moale, iar marginile uşor maronii.
5. Scoate din baia de apă crema cu dovleac şi las-o la răcit pentru 15 minute. Acoperă apoi vasele cu folie alimentară şi bagă-le la rece pentru 2 - 4 ore.
6. Când sunt gata de servit, toarnă peste ele zahăr şi bagă-le din nou la cuptor până zahărul se topeşte şi se rumeneşte, aproximativ 1 - 2 minute.
Lasă să se răcească 2 minute înainte de servire.
Sursa: foodnetwork.com Articolul anterior Cheesecake cu dovleac Articolul următor Chec pufos cu fructe uscate