Dovleac caramelizat cu scorţişoară şi iaurt
Dovleacul caramelizat este delicios în combinaţie cu iaurt. Mai mult decât atât, este hrănitor şi conţine puţine calorii.
jumătate de dovleac fără seminţe, o lingură de zahăr brun, 2 linguri de ulei de canola sau ulei de măsline, apă, jumătate de lingură de scorţişoară, iaurt.
1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Taie dovleacul în două şi curăţă-l de seminte, spală-l bine, după care unge tava de copt cu ulei de canola.
3. Aşază jumătatea de dovleac pe tava de copt, toarnă apă în tava de copt până cuprinzi pe jumătate dovleacul şi lasă-l să se coacă 50 de minute.
4. Scoate dovleacul de la cuptor, aşază-l pe o tavă curată şi presară zahăr brun şi scorţişoară peste el, eventual şi o lingură de ulei de canola.
5. Bagă dovleacul din nou la cuptor pentru 7 minute sau până se topeşte zahăul, scoate-l, curăţă-l de coajă şi toacă-l cuburi.
Pont: Amestecat cu iaurt cu 10% grăsimi este excepţional!
Poftă bună!
Articolul anterior Ardei umpluţi la cuptor cu brânză rasă Articolul următor Piept de pui cu avocado şi caşcaval