Creveţi cu tequila şi lime, gata în doar 10 minute
În mai puţin de 10 minute, creveţii pe care îi sotai în mod normal pot fi transformaţi într-un preparat delicios, mai ales dacă îi vei condimenta uşor cu ierburi aromatice şi le vei îmbogăţi aroma cu un strop de tequila.
Ingrediente: 24 de creveţi curăţaţi; 1/4 linguriţă de chimen măcinat, 1/4 linguriţă sare cu granulaţie mare, piper negru proaspăt măcinat, 1/2 lingură ulei de măsline extravirgin, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, 1/4 linguriţă fulgi de ardei roşu, 2 linguri de suc de lămâie, 60 ml tequila, 3 linguri de coriandru proaspăt, tocat cât mai mare.
Mod de preparare:
1. Asezonează creveţii cu chimen, sare şi piper, după gust.
2. Încinge o tigaie foarte mare - neaderentă - la foc mare. Se adaugă uleiul şi creveţii în tigaie şi se prăjesc timp de 2 minute. Întoarce creveţii pe partea cealaltă, adaugă usturoiul, fulgii de ardei roşu şi trage-i în tigaie până când devin opaci pe parcursul procesului, preţ de 1 minut.
Citeşte mai multe reţete marca feminis.ro aici!
3. Adaugă cantitatea de tequila şi prăjeşte în tigaie preţ de 30 sau 40 de secunde, până când se evaporă uşor alcoolul, dă tigaia la o parte de pe fo şi apoi stoarce sucul de lime peste toţi creveţii.
4. Adaugă coriandrul, amestecă bine şi serveşte-i pe o farfurie.
5. Poţi să serveşti aceşti creveţi peste salată, orez brun, "orez" de conopidă cu coriandru sau poţi să îţi prepari acasă guacamole, să încălzeşti câteva tortilla de porumb şi să transformi acest preparat într-o serie de tacos cu creveţi. Vor fi delicioşi!
Pont: orice brand de tequila va merge de minune cu aceşti creveţi.
Poftă bună!
Articolul anterior Cremă austriacă de brânză cu seminţe de dovleac Articolul următor Trufe de ciocolată din doar două ingrediente