Pui la cuptor, cu clementine şi fenicul
Încearcă o reţetă populară în Ierusalim, pe bază de pui şi clementine. Te asigur că îţi vei impresiona familia cu acest preparat gstos, dar atât de diferit!
1/4 cană de ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de portocale, 3 linguri de zeamă de lamâie, 2 linguri de boabe de muştar, 3 linguri de zahar brun, sare şi piper dupa gust, 2 bulbi de fenicul, 1 pui, 4 clementine tăiate felii, 1 lingură de cimbru, 2 linguri de seminţe de fenicul zdrobite, pătrunjel tocat pentru decor
1. Într-un bol mic amestecă uleiul de măsline cu zeama de portocale şi cu cea de lamâie, cu muştarul şi zahărul brun. Adaugă 2 linguri de sare şi una de piper.
2. Taie feniculul în 4 fâsii şi amestecă-l, într-un bol mare, cu puiul, clementinele, seminţele de fenicul şi cimbrul. Masează bine puiul cu amestecul din bol şi apoi acoperă bolul cu folie de plastic şi introdu-l în frigider, unde va sta preţ de 2 ore. Dacă timpul nu îţi permite, poţi trece peste etapa cu ţinutul la frigider, însă nu te aştepta să aibă acelaşi gust.
3. Încalzeşte cuptorul la temperatură maximă. Pune puiul care a stat la marinat într-o tavă, cu tot cu ingredientele din bol. Introdu tava la cuptor şi lasă puiul să se gătească preţ de 45 de minute, până când prinde o crustă.
4. Scoate puiul din cuptor şi pune-l, cu tot cu fenicul şi clementine, pe un platou.
5. Într-o tigaie, pune ingredientele amestecate în bolul de dimensiuni mici şi lasă sosul să scadă. Totul va dura în jur de 8 minute, apoi ia sosul de pe foc şi pune-l peste puiul de pe platou. Decorează, la final, puiul cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!