Creveţi cu susan şi mazăre
Acest fel de mâncare se prepară rapid, este foarte gustos şi hrănitor.
2 căni cu apă, o cană de orez alb, 450 de grame de creveţi curăţaţi, un vârf de lingură de ghimbir dat pe răzătoarea mică, un vârf de lingură de piper negru, un vârf de lingură de piper alb, un căţel de usturoi tocat, o lingură de seminţe de susan, 2 linguri de ulei de susan, un ardei iute tocat rondele, 3 cepe verzi tocate mărunt, 3 linguri de sos teriyaki, 1/8 ceaşcă de amidon de porumb, 3/4 ceaşcă supă de pui, un vârf de lingură de sare, 200 de grame de mazăre.
1. Într-o tigaie adâncă, pune apa la fiert cu un praf de sare, iar când dă în clocot adaugă orezul şi lasă-l să fiarbă pentru 20 de minute (amestecă din când în când cu o lingură de lemn).
2. Între timp, combină creveţii, ghimbirul, piperul, usturoiul, seminţele de susan şi un praf de piper alb într-un vas, apoi lasă amestecul la marinat în frigider.
3. Încinge uleiul de susan şi căleşte în el ceapa verde şi ardeiul iute pentru 3 - 4 minute, după care adaugă sosul teriyaki, mazărea şi creveţii şi găteşte pentru aproximativ 4 - 5 minute.
4. Adaugă amidonul de porumb în supa de pui, amestecă bine şi răstoarnă compoziţia în tigaie, apoi găteşte până când amestecul dă în clocot. Asezonează cu sare şi toarnă creveţii gătiţi peste orez.
Poftă bună!
Sursa: allrecipes.com Articolul anterior Mieji de nucă caramelizaţi Articolul următor Mozzarella de casă