Creveţi la grătar cu sos de salsa din mango şi ridichi
Acesta este preparatul perfect pentru vară, delicios ca aperitiv, dar perfect ca fel principal.
12 creveți mari, 2/4 ceașcă ulei de măsline extravirgin, zeama de la 1 lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat, 2 lime, 2 mango, 5 ridichi, 1 ceapă roșie, 1 linguriță pudră de chili, 1/2 legătură cimbru proaspăt
1. Se amestecă bucățile de creveți cu 1/4 ceașcă ulei de măsline extravirgin, sucul de lămâie, sare și piper, apoi se lasă la marinat timp de o jumătate de oră și între timp se încinge grătarul.
2. Se trag la tigaie creveții, pe fiecare parte, până când devin roz, adică aproximativ 5 minute, apoi se dau deoparte și se prepară sosul de salsa.
3. Se îndepărtează coaja și sâmburii din lime și se despică pe segmente apoi se stoarce bine toată zeama într-un bol.
4. Se spală și se taie pătrățele bucățile de mango, ridichile și ceapa, iar cimbrul se rupe cu mâna în bucăți cât mai mici, pentru a elibera mai multă aromă, apoi se asezonează cu sare și piper, după care se amestecă cu restul ingredientelor rămase și se servesc creveții cu acest sos de salsa.