Pui cu linte şi quinoa
O combinație inedită, pentru persoanele care sunt la dietă sau care vor să experimenteze în bucătărie.
1 cană quinoa, 100 g linte, 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mică, 1 linguriță chimen măcinat, 1/2 linguriță scorțișoară, zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 cană fâșii de pui rotisat, 2 căni fasole verde, 2 linguri fulgi de migdale coapte, 1/4 cană iaurt grecesc, 2 căței usturoi, apă
1. Se pune quinoa într-o sită fină și se spală bine sub jet de apă rece până când apa rămâne curată, apoi se fierbe într-o cratiță mică până devine translucidă și moale, adică aproximativ 8-12 minute, după care se stoarce bine și se pune din nou în cratiță, unde se adaugă lintea și se acoperă cu un capac, pentru a rămâne caldă.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie mare neaderentă, pe foc mediu, se adaugă ceapa tocată și se amestecă frecvent timp de 5-7 minute, apoi se pune usturoiul tocat, chimenul, zeama de lămâie, 3/4 linguriță sare și puțin piper, după care se amestecă un minut și se adaugă 1/2 cană apă.
3. Se adaugă fâșiile de pui și se lasă la gătit până se evaporă tot lichidul, adică în jur de 2 minute, iar între timp se pun păstăile de fasole verde într-un bol cu 1 lingură apă, se acoperă bolul și se pune în cuptorul cu microunde pentru 3 minute.
4. Se combină amestecul de pui cu cel de quinoa, după care se împarte în mod egal între 4 boluri, care se ornează cu mazăre, fulgi de migdale și o linguriță iaurt.