Crostini cu usturoi și brânză
Delicioasele felii de pâine cu usturoi revin în atenția publicului cu o nouă rețetă încântător de ușor de preparat.
1/2 cană pătrunjel proaspăt, 1/4 cană parmezan ras, 1/4 cană roșii uscat în ulei, 1 căpățână usturoi, 1 baghetă, 3/4 cană mozzarella, 4 linguri unt sărat topit, ulei de măsline
1. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius și se pregătesc două castroane mari.
2. Într-un castron se amestecă usturoiul curățat și tocat mărunt cu pătrunjelul tăiat cât mai mic, câteva linguri ulei de măsline și parmezanul, apoi jumătate din amestec se transferă în celălalt castron.
3. Se adaugă roșiile uscate, ușor stoarse, într-unul dintre castroane și se amestecă bine, iar în castronul rămas se adaugă untul și se mixează.
4. Se taie bagheta pe diagonală, în felii ovale și se pun feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi pe jumătate dintre ele se pune câte o lingură din amestecul cu roșii și pe celaltă jumătate celălalt amestec de ingrediente și pe toate se presară mozzarela rasă sau tăiată felii foarte subțiri.
5. Se dă tava la cuptor pentru 6-8 minute sau până ce pâinea devine crocantă și brânza se topește.