Piept de pui cu biscuiţi şi brânză
Ai mâncat vreodată piept de pui cu biscuiţi la cuptor? Am descoperit de curând această reţetă şi este pur şi simplu senzaţională. Trebuie să o încerci măcar o dată!
o ceapă mică, o lingură şi jumătate de unt, 300 g piept de pui prăjit, 120 ml supă de pui, jumătate de cană cu maioneză, o cană cu lapte, jumătate de ardei iute tocat mărunt, 300 g brânză cheddar rasă, biscuiţi simpli (populari).
1. Încinge cuptorul, timp în care unge un vas adânc de yena cu unt.
2. Într-o cratiţă, fierbe pieptul de pui în 250 ml de apă, după care scoate-l şi prăjeşte-l în tigaie. În zeama rămasă, toarnă ceapa şi fierbe-o bine, după care strecoară zeamă, amestecă ceapa cu 120 ml de supă, ardeiul tocat mărunt şi maioneza şi răstoarnă compoziţia în vasul de yena.
3. Peste compoziţie, aşază bucăţile de pui şi bagă preparatul la cuptor pentru 15 minute, după care presară un strat de brânză cheddar, rade un strat de biscuiţi şi presară din nou brânză.
4. Bagă vasul la cuptor pentru încă 20 de minute sau până când preparatul devine auriu, iar brânza este topită.
Poftă bună!
Sursa: food.com Articolul anterior Pui chinezesc la grătar Articolul următor Ciorbă de lobodă moldovenească