Pentru ca un vin ieftin să capete savoarea unei băuturi cu o vechime mai mare, nu ai nevoie decât de un aparat pe care îl foloseşti adesea în bucătărie şi de 30 de secunde!
Pasionaţii de vinuri susţin că această metodă inedită de decantare oferă lichidului proprietăţile unui vin cu cinci ani mai vechi, într-un timp extraordinar de scurt.
Tot ce trebuie să faci este să introduci vinul într-un blender şi să îl procesezi timp de 30 de secunde. Acest proces aeriseşte vinul şi îi îmbunătăţeşte aroma.
Practic, specialiştii spun că expunând un vin tânăr la atât de mult aer poate atenua rapid taninurile, compuşi naturali care dau caracterul sec al vinului.
"Decantarea a fost folosită în mod tradiţional pentru a separa depunerile, astfel încât să se evite pătrunderea resturilor de strugure în caviatea bucală. De asemenea, deschide vinul şi îl aerează, permiţând aromelor să iasă la iveală şi să îşi arate latura şlefuită", explică Marcy Roth, proprietara unei vinării din California.
Acest truc funcţionează mai bine, potrivit experţilor, în cazul vinului roşu.