Cuşcuş multicolor
Aceasta este o rețetă inspirată din bucătăria indiană, preponderent vegetariană, care poate fi făcută în cazul în care ai rămas în pană de idei sau de bani.
2 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, 1/2 ceapă roșie, 3 ardei grași colorați, 2 linguri oregano, 1 linguriță sare, piper negru proaspăt măcinat, 2/3 cană cușcuș, 1 lămâie, 2/3 cană apă
1. Se încinge uleiul într-o cratiță medie, pe foc potrivit, apoi se călesc usturoiul pisat și ceapa tocată fin, amestecând frecvent timp de 2 minute.
2. Se adaugă 2/3 cană apă, ardeiul tăiat cubulețe mici, lingurile de oregano, sarea și piper după gust și se aduce la punctul de fierbere, apoi se crește focul și se mai lasă încă 2-3 minute, până când se înmoaie ardeii.
3. Se adaugă cușcuș-ul, se ia cratița de pe foc și se acoperă imediat, apoi se lasă la răcit până se absoarbe lichidul și se înmoaie cușcuș-ul, adică aproximativ 7 minute.
Tips: Se servește pe farfurii întinse, cu sferturi de lămâie pe care le poţi stoarce deasupra.