Orez de conopidă
Conopida este bună în mai multe feluri, dar această rețetă arată cât de simplă și sănătoasă este, fără carbohidrați, colesterol sau coloranți.
1 conopidă mare, 3 linguri ulei, 1 ceapă medie, sare, 2 linguri pătrunjel, zeama de la 1 lămâie
1. Se spală, se curăță și se desface conopida în bucățele cât se poate de mici, apoi se pune într-un blender până când începe să semene cu boabele de cușcuș.
2. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare, pe foc mediu și la primul semn de fum se pune ceapa tocată mărunt și se amestecă.
3. Se amestecă frecvent până când ceapa se caramelizează, adică aproximativ 8 minute, după care se adaugă conopida.
4. Se pune o linguriță de sare și se amestecă bine până când se înmoaie conopida, adică încă 3-5 minute, apoi se îndepărtează tigaia de pe foc.
5. Se pune toată compoziția într-un castron mare și se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin, apoi se pune zeama stoarsă de la o lămâie și sare doar dacă mai este nevoie, după care se servește praparatul cald.