Inconstanţa este o problemă veche, dar în ziua de azi a atins apogeul și în fiecare seară te duci la culcare gândindu-te că de mâine te apuci de sport, de dietă, te lași de fumat sau te apuci de învățat o limbă străină. De cele mai multe ori, toate aceste planuri sunt amânate la nesfârșit și inconsistența pune stăpânire pe viața ta, însă trebuie doar să-ți găsești inspirația sau motivația pentru a putea ieși din rutină.
Ce cauzează inconstanţa
1. Procrastinarea
Acesta este factorul cheie, deoarece întotdeauna îți faci un plan fără a avea pe ce te baza și tot timpul amâni lucruri precum făcutul patului, plimbarea câinelui sau spălarea pantofilor și alte sarcini relativ simple. Când aceste sarcini se adună, te copleșesc și rareori te mai apuci de ceva. Ar trebui să-ți promiți că nu vei mai cădea pradă ispitei și vei vedea că atunci când începi să realizezi totul la timpul potrivit, te simți mai motivată să continui.
2. Comportament neserios
Neseriozitatea este foarte periculoasă, deoarece dacă te-ai implica cu adevărat în ceea ce faci, ai realiza mult mai multe. De obicei, ești prea ocupată să te distrezi și nu mai vezi planul de ansamblu și faptul că fără să vrei ajungi să-ți strici viața. Așadar, este important să realizezi că îndeplinirea sarcinilor zilnice este exct ceea ce ai nevoie pentru o viață mai bună.
3. Lipsa concentrării
Câteodată vrei să lucrezi din greu și chiar încerci, dar nu te poți concentra, ceea ce înseamnă că trebuie să vorbești cu un medic, care eventual să-ți prescrie lecitină sau vitamine și să realizezi anumite tehnici pentru a-ți spori puterea de concentrare.
Cum să depășești această fază
1. Mergi la sală
Sportul practicat frecvent te scapă de stres, dar pentru a putea să te ții de un program, va trebui să lupți un pic cu tine însăți și să înțelegi că durează 21 de zile până când îți creezi un obicei. Acest lucru înseamnă că prima lună va fi cea mai dificilă, dar apoi deja îți va intra în reflex să-ți faci geanta și să tragi de fiare.
2. Ia-ți un angajament
Trebuie să-ți iei în serios problemele și să-ți setezi prioritățile, gândindu-te întotdeauna unde vrei să ajungi de fapt. La un moment dat vei începe să ai mai multă încredere în forțele proprii și să te placi pe tine cea adevărată, nu mască pe care o afișezi în societate.
Cum să depășești superficialitatea într-o relație
Una dintre problemele majore ale generației din ziua de astăzi este superficialitatea în relații și faptul că deoarece acestea sunt complicate, e greu să-ți găsești jumătatea. Fiecare persoană are impresia la un moment dat că nu mai poate iubi pe nimeni, de obicei, acest lucru se întâmplă după o despărțire dureroasă sau pierderea cuiva drag, ceea ce înseamnă că te poți implica serios într-o relație doar atunci când reușești să treci peste traumele tale. Deci dacă nu ești gata să începi o nouă relație, nu te grăbi doar ca să pierzi timpul alături de cineva și nu te juca cu sentimentele altor persoane, pentru că nici ție nu ți-ar plăcea acest lucru. Dacă te plictisești, respiră adânc și găsește-ți un hobby, pentru că vei găsi pe acel cineva care te face să te simți completă doar atunci când ești dispusă să te dedici complet.
Descoperă care este problema majoră a tinerilor din ziua de astăzi
Generația de astăzi are mai multe probleme, de la dependența de substanțe ilegale, până la inconstanţă și alte extreme, dar dacă ești tănără, să știi care este motivul pentru care nu poți ține capul sus să privești lumea în ochi, te va ajuta foarte mult.