Dovleac plăcintar picant la grătar
Încă mai găsim dovleac plăcintar la piaţă, aşa că nu ar fi o idee rea să încercăm reţeta de dovleac picant chiar în această seară.
400 de grame de dovleac, curăţat şi tăiat felii groase de un deget, 4 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de sare, jumătate de linguriţă de piper, 2 linguriţe de ierburi provensale (rozmarin, pătrunjel, cimbrișor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano și leuștean)
1. Curăţă dovleacul de seminte şi de coajă, după care taie-l felii groase de un deget.
2. Pune grătarul din fontă pe aragaz la foc mediu şi lasă-l să se încingă 3 minute, timp în care prepară condimentele.
3. Amestecă ierburile provensale (rozmarin, pătrunjel, cimbrișor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano și leuștean) cu sarea şi piperul într-un bol de sticlă.
4. Aşază feliile de dovleac pe grătar, iar cu o pensulă unge-le cu ulei de măsline, după care presară condimentele.
5. După 3 - 4 minute, întoarce felia de dovleac pe partea cealaltă şi unge-o de asemenea cu ulei, după care presară condimente şi las-o să se gătească bine.
6. Scoate feliile de dovleac pe o farfurie şi lasă-le pentru 3 minute la răcit.
Pont: Dovleacul picant poate fi consumat simplu sau în loc de garnitură de cartofi.
Poftă bună!
Articolul anterior Batoane energizante din 3 ingrediente Articolul următor Chec cu migdale