Fettuccini cu nuci și pătrunjel
O rețetă simplă, delicioasă, colorată și plină de arome, cu o textură specială datorită nucilor.
3/4 cutie fettuccini din făină integrală, 2/3 ceașcă nuci plus 2 linguri, 1/4 ceașcă ulei de măsline, 5 căței de usturoi, 1/2 cană supă de pui, 1/2 cană pătrunjel, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 3/4 cană parmezan
1. Se fierb pastele al dente conform instrucțunilor de pe pachet și se lasă la răcit.
2. Se pisează miezul de nucă și se prăjește într-o tigaie mică, pe foc mediu, amestecând continuu timp de 4 minute.
3. În oala în care s-au fiert pastele, se încălzește uleiul de măsline și se adaugă usturoiul tocat mărunt, apoi se pun la loc pastele.
4. Se adaugă supa de pui, pătrunjelul tocat, sare și piper, se amestecă bine și se pune oala pe foc mediu timp de 2 minute.
5. Se adaugă 1/2 cană parmezan, se amestecă și se porționează, apoi se ornează cu restul de parmezan, cele 2 linguri de nuci rămase și 1-2 frunze de pătrunjel.
Articolul anterior Somon în sos de grepfrut şi ghimbir Articolul următor Piept de pui cu zmeură