Fițoșele făcute în casă
Mini gogoșile sunt un desert ușor de preparat de către oricine. Le puteți lua la picnic sau mânca dimineața cu gem de vișine și o cană de lapte cald. Iar dacă adăugați brânză în compoziție, veți avea un aperitiv delicios.
1 ou, 2 ml esență de rom (sau vanilie), 5 g praf de copt (jumătate de plic), 40 g zahăr tos alb, 175 g făină, 500 ml ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
1. Se amestecă oul cu zahărul, praful de copt, esența de rom și 40 ml ulei apoi se toarnă făina în ploaie, treptat, și se frământă aluatul.
2. Se ia câte o bucată de aluat și se rulează fâșii din care se taie bucățele de aproximativ 5 cm și pentru un aspect mai plăcut se formeză biluțe.
3. Se încinge restul de ulei și când este suficient de fierbinte (scoate mici sfârâituri la contacul cu un strop de alaut) se prăjesc în baie de ulei bobițele pe toate părțile, până de rumenesc bine, apoi se ccot pe un șervețel de hârtie și se lasă la scurs.
4. Opțional, se presară cu zahăr pudră sau se umple cu gem interiorul acestora, cu ajutorul unui șpriț de patiserie. Altă variantă este presărarea lor cu sirop de ciocolată sau caramel.
Articolul anterior Negresă cu cartofi dulci Articolul următor Farfalle cu avocado şi busuioc