Gogoşi cu dovleac
Toamna a venit aşa că un desert cu aromă de dovleac este mai mult decât potrivit în această perioadă a anului.
1 1/2 cană de făină, 1 1/2 linguriţă de praf de copt, 1/2 linguriţă de sare fină, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1/8 linguriţă de nucşoară, 225 g brânză ricotta bine stoarsă, 1/2 cană de piure de dovleac, 1/4 cană de zahăr alb, 2 ouă mari, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, ulei vegetal pentru prăjire
1. Amestecă făina cu praful de copt, sarea, scorţişoara şi nucşoara într-un bol.
2. Amestecă brânza ricotta cu piureul de dovleac, zahărul, ouăle şi extractul de vanilie. Adaugă apoi acest amestec într-un bol cu ingredientele uscate, menţionate ma sus.
3. Într-o tigaie încinge uleiul vegetal.
4. Foloseşte o lingură pentru a forma gogoşelele pe care le vei pune în tigaie. Lasă-le să se prăjească preţ de 1 minut pe fiecare parte, apoi întoarce-le.
5. Scoate gogoşile pe o farfurie tapetată cu şerveţele pentru a îndepărta uleiul în exces.
Poftă bună!