Fish and chips irlandez
Varianta sănătoasă a clasicilor cartofi prăjiți servită alături de un file de pește delicios, o veritabilă variantă de fish and chips irlandez.
1/4 cană ulei de măsline extra-virgin, 1 pliculeț praf de copt, 2 căni și 3/4 cereale crocante din orez, 3 albușuri de ouă mari, 3 cartofi medii, 700 g file de merluciu, sos tartar, mix de piper, piper negru măcinat, sare
1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius și se așează grătarul cuptorului pe raftul din mijloc.
2. Se spală bine cartofii apoi de taie pe lung, ca la cei prăjiți pai, doar că fără a-i curăța de coajă și se pun într-o tavă de cuptor, întinsă, tapetată cu foaie de copt, peste care se toarnă uleiul și mixul de piper.
3. Se pune tava cu cartofii pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproximativ 25-35 de minute, până devin maronii, după care se asezonează cu sare, calzi fiind încă.
4. Se pisează mărunt cerealele într-un bol și se amestecă cu puțin praf de copt, două lingurițe de sare și piper negru măcinat.
5. Se bat albușurile într-un alt bol și se dau bucățile de pește prin albuș apoi prin cerealele pisate, după care se pun pe grătarul din cuptorul încins, pe o foaie de copt, până ce fileurile de pește devin crocante, adică în jur de 12 minute și la jumătatea timpului, când trebuie întoarse, se asezonează cu sare și piper.
Tips: Opțional, se poate servi peștele cu sos tartar sau mujdei.
Articolul anterior Sendviș cu banane la grătar Articolul următor Pui preparat în stil roman