Pui înecat în usturoi
Toată lumea visează, la un moment dat, la un pui bine rumenit și aromat, așa că această rețetă incredibil de simplă este binevenită.
1/2 cană ulei + 2 linguri, 1 pui, 10 fire cimbru proaspăt, 40 căței usturoi, sare, piper
1. Se prăjește sau se fierbe puiul, apoi se taie în 8 bucăți, timp în care se curăță usturoiul și se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Se asezonează bucățile de pui cu sare și piper, după gust, apoi se stropesc cu cele 2 linguri de ulei de măsline și se rumenesc pe ambele părți, într-o cratiță largă, pe foc mare.
3. Se îndepărtează cratița de pe foc și se transferă puiul într-o tavă cu restul de ulei, cimbrul și cățeii de usturoi curățați, tăiați în jumătăți, ca să elibereze sucul propriu, apoi se acoperă și se bagă la cuptor pentru o oră și jumătate.
4. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 5-10 minute, după care se poate servi ca atare sau cu o granitură de cartofi.
Articolul anterior Batoane proteice cu cocos și ciocolată Articolul următor Turte cu pui, cașcaval și mărar