Frigărui cu pulpe de pui și ananas
Că tot a venit sezonul grătarelor, vă oferim o rețetă exotică de frigărui dulci cu sos de barbeque.
1/4 sos de soia, 1/4 cană miere, 1/4 zahăr brun, 1 cană ketchup, 1 lingură muștar, 1 lămâie, 1 ananas proaspăt, 2 căpățâni de usturoi, 8 pulpe de pui dezosate, ulei de măsline extra-virgin, sare, piper negru măcinat
1. Se stoarce lămâia și se pune sucul împreună cu ketchup-ul, sosul de soia, mierea, zahărul și cățeii de usturoi curățați într-o tigaie, pe foc mediu, până când se îngroașă sosul, dar amestecând continuu timp de 10 minute.
2. Se încinge un grătar, timp în care se taie fiecare pulpă în bucățele și se curăță de piele apoi se curăță ananasul și se taie cubulețe.
3. Se înmoaie timp de 30 de minute în apă 16 bețe pentru frigărui și se înfig alternativ, câte o bucată de ananas și una de pui.
4. Se ung frigăruile cu ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.
5. Se îndepărtează cățeii de usturoi din sosul fiert mai devreme apoi se împarte sosul în două.
6. Se ung frigăruile cu jumătate din sosul obținut, apoi se pun pe grătarul încins și se stropesc din când în când cu restul de sos pentru barbeque, ca să nu se usuce prea tare.
Articolul anterior Mini-cheeseburgeri cu carne amestec Articolul următor Tort de înghețată cu afine, căpșuni și banane