Satay, frigărui indoneziene
Aceste frigărui poartă denumirea de satay şi sunt extrem de populare în rândul indonezienilor şi nu numai - Încearcă şi tu un preparat altfel!
5 linguri de sos de soia, 3 linguri de sos de roşii, 1 lingură de ulei de alune, 3 căţei de usturoi mărunţiţi, 1 praf de piper şi 1 praf de chimion, 6 jumătăţi de piept de pui dezosat tăiat cubuleţe, 1 lingură de ulei vegetal, 1/4 cană de ceapă tocată mărunt, 1 cană de apă, 1/2 cană de unt de arahide, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de zeamă de lămâie şi beţe de frigărui
1. Într-un bol, amestecă 3 linguri de sos de soia cu sosul de roşii, uleiul de alune, 2 căţei de usturoi, piperul şi chimionul. Pune în bol cuburile de pui. Acoperă bolul cu folie de plastic şi lasă marinada la frigider preţ de cel puţin 15 minute.
2. Încălzeşte cuptorul la 200 grade.
3. Într-o tigaie, încălzeşte uleiul vegetal la foc mediu, apoi căleşte ceapa şi un căţel de usturoi.Adaugă treptat apa, untul de arahide, sosul de soia şi zahărul. Amestecă bine, până când se amogenizează compoziţia Ia tigaia de pe foc şi adaugă zeama de lămâie.
4. Scoate puiul de la frigider şi pune-l pe beţele de frigărui. Aşază frigăruile pe grătarul uns în prealabil cu puţin ulei. Lasă frigăruile să se gătească preţ de 5 minute pe fiecare parte. Scoate-le şi serveşte-le cu sosul de unt de arahide.
Poftă bună!
Articolul anterior Salată de fructe Articolul următor Ouă coapte cu praz şi spanac