Souvlaki de pui cu sos tzatziki
Surprinde-i pe cei dragi cu frigărui greceşti, servite alături de un sos tzatziki răcoritor!
Pentru souvlaki: 1/4 cană de ulei de măsline, 2 linguri de zeamă de lămâie, 2 căţei de usturoi mărunţiti, 1 linguriţă de oregano uscat, 1 kg de piept de pui fără os, tăiat cuburi, beţe de frigărui
Pntru sos: 170 de grame de iaurt grecesc, 1/2 castravete curăţat şi tocat cuburi mici, 1 lingură de ulei de măsline, 2 linguriţe de oţet alb, 1 căţel de usturoi mărunţit, 1 praf de sare
1. Amestecă 1/4 cană de ulei de măsline, zeama de lămâie, cei 2 căţei de usturoi, oregano şi sarea într-un bol. Adaugă peste cuburile de pui şi masează-le cu marinada. Introdu puiul şi marinada într-o pungă pe care o vei sigila şi o vei introduce în frigider. Lasă acolo puiul preţ de 2 ore.
2. Amestecă într-un bol iaurtul, uleiul de măsline, oţetul, usturoiul tocat şi sarea. Introdu şi sosul la frigider.
3. Încălzeşte cuptorul la 170 de grade. Înmoaie beţele de frigărui într-un bol cu aă, unde le vei lăsa 15 minute.
4. Scoate beţele de frigărui din apă, dar şi puiul din frigider. Înşiră cuburile de pui pe beţele de frigărui.
5. Pune frigăruiule pe grătarul din cuptor şi lasă-le să se gătească în jur de 8-10 minute pe fiecare parte, până când capătă o crustă maronie.
6. Serveşte frigăruile greceşti cu sosul tzatziki.
Poftă bună!
Articolul anterior Prăjitură rapidă cu mere şi migdale Articolul următor Paste cu brânză de capră și rucola