Friptură de vită aruncată în cuptor
Făcută la cuptor sau într-un Slow Cooker, această friptură din numai 5 ingrediente este o alegere ușoară și sănătoasă pentru cină.
1 pliculeț amestec de condimente pentru supă, 1 conservă ciuperci, 1 ceapă galbenă mare, 1 bucată carne macră de vită fără os, 1 cană apă
1. Se presaă jumătate din plicul de condimente într-o tavă, se taie ciupercile (în caz că nu sunt deja feliate) și se toacă ceapa julienne.
2. Se pune bucata de carne în tavă și se acoperă cu restul de condimente, iar deasupra se pun ciupercile și ceapa.
3. Se umple tava cu apă și se acoperă totul cu folie de aluminiu, pentru a păstra căldura și a se înăbuși mai bine carnea.
4. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și se lasă 90 de minute, după care se stinge focul și se lasă alte 5 minute în cuptor, fără folie, ca să mai respire.
Tips: Carnea se poate servi feliată subțire, alături de ceapa și ciupercile din tavă, cu o garnitură de broccoli și piure din cartofi sau cu păstăi de fasole verde.
Articolul anterior Salată de fasole cu porumb Articolul următor Moringa Smoothie