Tocană irlandeză de vită
O rețetă irlandeză care îți va face invitații la masă să zâmbească și să se lingă pe buze. O cină plină de savoare și nutrienți.
1 lingură făină, 1 linguriță zahăr, 2 linguri ulei, 700 g cuburi carne de vită, 2 cepe, 3 morcovi, 250 g sfeclă roșie cuburi, 1 linguriță frunze de cimbru, 3 cartofi mari, 600 ml supă de vită, 30 g unt, sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius (treapta 3 pe gaz), timp în care se feliază ceapa, se toacă morcovii cuburi mai mari, se decojesc cartofii și se taie felii subțiri.
2. Se dau cuburile de carne prin făină și se asezonează cu sare și piper, apoi se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, cu capac, și se rumenește carnea, după care se adaugă ceapa, morcovii, sfecla, frunzele de cimbru, sare și piper.
3. Se aranjează cu grijă feliile de cartofi deasupra cuburilor de vită, peste care se toarnă supa.
4. Se acoperă tigaia cu un capac, apoi se dă la cuptor timp de o oră și jumătate, după care se îndepărtează capacul și se mai lasă 30 de minute, pentru a se rumeni cartofii.
Tips: Se servește fierbinte, cu mărar tocat deasupra și smântână.