Friptura perfectă pe grătar
Cu această rețetă vei face cea mai bună friptură pe care ai mâncat-o vreodată: clasică, suculentă, doar cu condimentele de bază și totodată delicioasă.
4 bucăți carne macră de câte 350 g, 2 linguri ulei de rapiță, sare, piper mozaic proaspăt măcinat
1. Se scoate carnea din frigider cu 20 de minute înainte de gătire și se lasă pe masa de bucătărie, acoperită, la temperatura camerei.
2. Se încinge bine grătarul și se unge carnea pe toate părțile cu ulei, apoi se dă cu sare și piper.
3. Se pun bucățile de carne pe grătar și se lasă până își schimbă culoarea în maro cu urme de arsură de la fierul încins, adică aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte pt o friptură făcută mediu spre în sânge (58 de grade temperatura interioară), 5-7 minute pentru mediu (60 grade în interior), 8-10 minute pentru mediu spre bine făcută (65 grade).
4. Se transferă friptura pe un tocător sau direct pe farfurii întinse și se acoperă 5 minute cu folie de aluminiu, apoi se taie felii cu un cuțit bine ascuțit, pentru a nu sfâșia sau strica forma bucății.