Grătar cu salată de porumb
O rețetă uimitor de simplă pentru o cină ușoară și aromată de la carnea fierbinte care absoarbe dresingul proaspăt, parte din salata ce poate fi oricând compusă din mai multe ingrediente, în funcție de imaginație.
1/3 ceașcă măsline verzi fără sâmburi, 1 ceapă roșie mică, 1 conservă mică de porumb, 1 linguriță miere, 1 castravete cornichon, 2 linguri oțet din vin roșu, 2 linguri oregano, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 120 g brânză feta, 150 g roșii cherry, 500 g carne macră, sare, piper
1. Se încinge grătarul, timp în care se amestecă uleiul de măsline cu oțetul, oregano, mierea, 3/4 linguriță sare și un pic de piper, iar din dressingul obținut se pun deoparte 2 linguri.
2. Se adaugă dressingului castravetele curățat de coajă și tăiat cubulețe, roșiile cherry tăiate pe jumătate, ceapa roșie tocată fin, brânza, boabele de porumb și măslinele feliate și se amestecă bine.
3. Se taie carnea felii și se asezonează cu sare și piper, după gust, apoi se pun feliile pe grătar până când marginile încep să se coloreze, moment în care se întorc pe partea cealaltă.
4. Se iau feliile de carne de pe grătar și se ung pe toate părțile cu dressingul păstrat.