Gem de kiwi
Eşti sătulă de gemurile clasice pe care le găseşti în cămara bunicii? Încearcă o reţetă de gem de kiwi, cu care sunt sigură că îţi vei surprinde plăcut întreaga familie!
24 kiwi curăţaţi de coajă şi pasaţi, 3/4 cană de suc de ananas, 1/4 cană de zeamă de lămâie, 3 mere tăiate pe jumătate, 4 căni de zahăr
1. Într-o cratiţă mare, pune 3 căni de kiwi pasat, sucul de ananas, sucul de lămâie şi merele. Când amestecul fierbe, adaugă zahărul amestecând energic. Lasă totul să fiarbă la foc mic preţ de 30 de minute, amestecând din când în când.
2. Sterilizează borcanele şi capacele acestora în apă ce fierbe, preţ de 5 minute.
3. Pune gemul obţinut în borcane, apoi strânge bine capacele acestora.
4. Fierbe apa într-o cratiţă de mari dimensiuni, astfel încât să poţi introduce borcanele cu gem, iar apa să ajungă până la jumătatea acestora. Lasă focul la minim şi fierbe preţ de 10 minute. Opreşte focul, apoi acoperă cratiţa cu un prosop.
5. A doua zi, poţi scoate borcanele şi poţi servi gemul.
Poftă bună!