Grătar cu piept de pui şi spanac
Preparat pe grătar sau direct în tigaie, pieptul de pui este cea mai bună alegere a celor ce vor să aibă grijă de silueta lor.
2 bucăți mari de piept de pui, 60 g baby spanac, 30 g muguri de pin, 2 linguri suc de lămâie, 2 lingurițe coajă de lămâie rasă, 80 ml plus 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru proaspăt măcinat, 30 g parmezan ras
1. Se încinge o tigaie grill pe foc mare și se unge cu ulei, apoi se asezonează pieptul de pui cu sare și piper, se taie pe jumătate și se prăjește timp de 5 minute pe fiecare parte.
2. Se mixează la viteză mică spanacul cu mugurii de pin, zeama de lămâie și coaja de lămâie, apoi se adaugă 80 ml ulei și se mai mixează până se obține o textură cremoasă, moment în care se adaugă sare și piper după gust.
3. Se pune jumătate din pasta de spanac în cuburi de gheață și se folosește la alte preparate, iar restul se pune într-un bol și se amestecă cu parmezanul, după care se gustă și dacă mai este nevoie se adaugă sare și piper, înainte de a pune câte o lingură peste fiecare jumătate de piept de pui.