Pui fript la cuptor cu lapte bătut
Chiar dacă pielea de pui prăjită nu se află printre cele mai sănătoase preparate, deliciul acestui pui fript apoi băgat la cuptor îi va surprinde până și pe cei mai pretențioși gurmazi preocupați de siluetă.
1 linguriță sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 2 pui, 2 căni făină integrală, 950 g lapte bătut, ulei vegetal
1. Se taie puii în câte 8 bucăți și se pun într-o oală mare, apoi se toarnă laptele bătut peste ei și se acoperă cu folie alimentară, după care se bagă oala la frigider, peste noapte.
2. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, timp în care, într-un bol mare, se amestecă făina, sarea și piper după gust, apoi fiecare bucată de pui se dă bine, pe toate părțile, prin acest amestec.
3. Se toarnă mult ulei într-o tavă adâncă și se încălzește până la 200 de grade Celsius, apoi se pun bucățile de pui în tavă, pe un ochi de aragaz cu focul mediu, și se lasă câte 3 minut pe fiecare parte sau până când prind o ușoară crustă aurie, care se va mai închide la culoare odată băgate bucățile la cuptor.
4. Se scot bucățile de pui din tava cu ulei și se așează răsfirat pe un grătar tapetat cu hârtie de copt, care se bagă la cuptor, unde se mai lasă încă 30-40 de minute.