Piept de pui cu sos pesto și parmezan
Un preparat care este delicios și arată atât de bine încât vei vrea să-l gătești imediat.
4 bucăți piept de pui, 4 linguri sos pesto, 75 g parmezan, 12 frunze proaspete de busuioc, 3 linguri ulei de măsline extra virgin, 500 g baby morcovi, 2 ardei grași, 1 ceapă roșie mare, sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius (treapta 5 pentru gaz), timp în care se curăță pieptul de pui de eventualele oase și piele, baby morcovii se taie pe jumătate, ardeii grași se spală, se curăță de semințe și se taie în bucăți mai mari, iar ceapa se curăță și se taie bucăți wedges.
2. Se folosește un cuțit bine ascuțit pentru a cresta bucățile de piept de pui și a le deschide, fără a separa jumătățile, apoi se întinde în interiorul acestora câte o lingură de sos pesto, peste care se pune parmezan ras, acoperit de 3 frunze de busuioc, apoi se închide crestătura pe lung, cu bețe de cocktail sau frigărui.
3. Se pun două linguri de ulei într-o tigaie wok în care se adaugă toate legumele și se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă bine și deasupra lor se pun bucățile de piept de pui umplut, după care se pune și restul de ulei și se transferă tigaia la cuptor.
4. Se coace totul timp de 25-30 de minute, până când se face puiul și legumele sunt fragede și se servește cald.
Tips: Se poate folosi sos de pesto roșu sau piure de roșii în loc de clasicul sos de pesto verde.