Pulpe de pui dezosate, cu pesto și parmezan
Puiul este prezent pe mesele românilor la orice masă festivă, deoarece este ușor de procurat și a rămas cea mai ieftină carne. Pentru această rețetă se mai poate folosi și piept de pui.
4 pulpe de pui dezosate (fără pieliță), 4 linguri sos pesto, 75 g parmezan, 12 frunze proaspete de busuioc, 3 linguri ulei de măsline, 500 g baby morcovi, 2 ardei grași colorați, 1 ceapă roșie mare, sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și folosind un cuțit bine ascuțit se taie pulpele de pui în bucăți mai mici, care se tăvălesc prin sosul pesto și se amestecă cu parmezanul ras.
2. Se întind bucățile de pui într-o tavă lată și se stropesc cu două linguri de ulei, apoi se bagă tava în cuptor, iar într-o tigaie wok se pârjolesc câteva minute morcovii tăiați pe jumătate, ardeii grași spălați, curățați de semințe și tăiați fâșii subțiri, alături de ceapa tăiată bucăți wedges.
3. După ce legumele încep să se rumenească foarte puțin, acestea se asezonează cu sare și piper, apoi se transferă în tavă lângă pui, unde se stropesc cu uleiul rămas și se mai lasă 25 de minute, până când se face bine puiul, iar la final, preparatul se servește cald, ornat cu frunze de busuioc.
Tips: În loc de pesto verde se poate folosi sos de pesto roșu sau piure din roșii uscate la soare, în care să stea la marinat carnea de pui.