Hamburger mediteraneean din carne de curcan
Una dintre cele mai bune rețete de burgeri din lume, la care grăsimea din iaurtul grecesc compensează pentru carnea macră de curcan. O rețetă anume făcută pentru un stil de viață sănătos, dacă se înlătură cartofii și uleiul, iar chiftelele se coc la cuptor în loc să fie prăjite.
3/4 cană iaurt grecesc, 1/3 cană brânză feta, 1 castravete cornichon mare, 2 linguri mentă, 2 căței usturoi, sare, piper măcinat, 800 g carne curcan, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, 4 chifle de hamburger, 4 frunze salată, 2 roșii, cartofi prăjiți
1. Se amestecă mixează iaurtul cu brânza, castravetele dat prin răzătoare, menta tocată, 1 cățel usturoi pisat, 1 lingură apă, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper, apoi se pune sosul obținut într-un castron și se dă la frigider.
2. Se dau prin blender curcanul cu celălalt cățel de usturoi pisat, 1 linguriță sare și 1/4 linguriță piper, timp în care se încălzește uleiul într-o tigaie mare, nonaderentă.
3. Se formează chiftele din amestecul de curcan și se prăjesc pe ambele părți până când devin maronii, adică aproximativ 4-5 minute, apoi se transferă pe o farfurie întinsă.
4. Se taie chiflele pe jumătate și se întinde sosul de iaurt pe o parte, iar pe cealaltă parte se pune câte o chiftea, câte o frunză de salată și felii de roșie, apoi se servesc hamburgerii alături de cartofi prăjiți.