Mini-cheeseburgeri cu carne amestec
O rețetă perfectă pentru zilele însorite de vară, petrecute în fața grătarului.
1/4 cană muștar, 1/4 cană maioneză, 1 linguriță piper alb măcinat, 1 linguriță piper negru măcinat, 1 linguriță suc de lămâie, 2 lingurite sare, 12 felii brânză topită, 12 chifle mici, 60 grame unt, 250 g ceapă galbenă, 250 grame lăptuci, 350 g carne tocată de vită, 350 g carne tocată de porc
1. Se taie ceapa solzișori mici și se pune într-o tigaie împreună cu untul, piperul alb și o linguriță de sare și se călește la foc mare până se topește untul.
2. Se reduce focul la mediu și se mai călește ceapa până când începe să devină maro pe margini, adică în jur de 7-8 minute.
3. Se amestecă ușor, într-un bol, carnea de porc cu cea de vită, sarea rămasă și piperul negru apoi se porționează în 12 chiftele.
4. Se preîncălzește grătarul și se frig burgerii timp de 4-5 minute pe ambele părți.
5. Se amestecă maioneza cu muștarul, zeama de lămâie și lăptucile tocate mărunt apoi se desfac în două chiflele și se unge o parte cu acest amestec, pe cealaltă parte se pune ceapa caramelizată și în mijloc câte o chiftea acoperită cu o felie de brânză.
Tips: Opțional, se pot adăuga frunze proaspete de salată, castraveciori murați, felii de roșie sau bacon.
Articolul anterior Tacos cu pește și avocado Articolul următor Frigărui cu pulpe de pui și ananas