Specialiștii te ajută acum să ajungi la doar 36% din consumul actual de zahăr.
1. Totul cu moderație
Reducerea zahărului la o treime este un mod excelent de a-ți îmbunătăți viața încă din luna ianuarie și principala regulă este să păstrezi totul în stare cât mai naturală și să consumi orice, dar cu moderație. Prin urmare, acest lucru nu înseamnă să renunți complet și dintr-o dată la toate dulciurile tale preferate, dar îți poți extrage necesarul de dulce din fructe și îndulcitori naturali.
2. Ai grijă ce mănânci
Iarna este cel mai greu anotimp pentru organism, deoarece zilele sunt mai scurte și alternativele sănătoase de mâncare sunt mai puține, deci cel mai bine e să te concentrezi asupra schimbărilor minore, dar care înseamnă de fapt foarte mult pentru sănătatea ta. Chiar dacă, în general, ești sănătoasă, este important să nu consumi prea mult zahăr, pentru a preveni inflamațiile din organism. Acest lucru presupune și să-ți analizezi compoziția fiecărei mese, dar și să citești etichetele produselor pe care le cumperi.
3. Mănâncă natural
Încearcă să mănânci cât mai multe alimente proaspete, neprocesate termic sau chimic și dacă ai într-adevăr poftă de ceva dule, optează pentru îndulcitori naturali, precum siropul de arțar. Acesta poate fi adăugat nu numai în dulciuri ci și în salate sau iaurt, dar ai grijă să fie organic.
4. Înlocuitori facili ai zahărului
Pentru a păstra dulceața alimentelor, dar a reduce instant cantitatea de zahăr poți opta, după cum am mai spus, pentru un sirop de arțar natural, care are cu până la 36% mai puțin zahăr rafinat decât zahărul alb și îl poți adăuga într-o budincă cu muesli.
Ceaiul de lemn dulce este cea mai bună alternativă la ciocolata caldă din comerț, deoarece este în mod natural foarte dulce și ajută la digestie, dacă este băut după ce mănânci.
Pentru cei care nu pot renunța la dulciuri există, de exemplu, mousse-ul de scorțișoară, care este mult mai ușor decât cel de ciocolată.
5. Fii pregătită
Când te gândești că abia a început anul și vrei să te reinventezi, cel mai bine este să te concentrezi pe îmbunătățirea digestiei, ca să ai mai multă energie. Important e să ai snacksuri sănătoase prin preajmă și să renunți la cele de tip fast food. O alternativă bună la biscuiții comerciali sunt batoanele de granola făcute în casă cu nuci, semințe și sirop de arțar.
Iată cum poți înlocui rapid zahărul
Multă lume a devenit conștientă de pericolul pe care îl reprezintă zahărul și încearcă să-l elimine din dieta zilnică, dar în ziua de astăzi cele mai multe produse au zahăr ascuns printre ingrediente.