Inele de ceapă coapte
O rețetă americană reinventată, în așa fel încât să fie mai sănătoasă și cu care, dacă ai puțină imaginație, te mai poți juca un pic.
2 cești făină, 2 lingurițe paprika, 2 cepe galbene mari, 2 cești lapte bătut, 3 cești pesmet, 4 ouă, 4 linguri ulei, 4 lingurițe sare
1. Se preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius și se tapetează două tăvi cu hârtie de copt.
2. Într-un bol mic, se amestecă făina cu paprika și 2 lingurițe sare și în alt bol se bat ouăle cu laptele bătut.
3. Într-un bol separat se combină pesmetul cu uleiul și restul de sare, alături de care se curăță și taie rondele subțiri ceapa.
4. Se dau rondelele de ceapă prin amestecul de făină apoi prin cel de lapte bătut, se scurg de exces și se scufundă în pesmet.
5. Se aranjează pe câte un strat în tăvile tapetate cu foaie de copt, apoi se dau la cuptor până ce devin aurii, adică între 14-20 minute, iar la jumătatea timpului de coacere se întorc pe partea cealaltă, ca să devină crocante.