Îngheţată de căpşune cu lapte condensat
Nu ai nevoie de cine știe ce aparat pentru a face o înghețată delicioasă la tine acasă.
450 g căpșuni înghețate, 400 ml lapte condensat, 1 linguriță esență vanilie, 1 vârf sare, 2 căni frișcă lichidă
1. Se ține o formă de cozonac, goală, la congelator și se scot căpșunile la temperatura camerei cu 10 minute înainte.
2. Se pun căpșunile într-un robot de bucătărie și se mărunțesc de mărimea unor alune, apoi se adaugă laptele, vanilia și sarea, după care se mai mixează până se combină toată și devin o cremă omogenă.
3. Se bate frișca la viteză medie timp de 2 minute, adică până face vârfuri ferme, apoi se încorporează o cană în crema de căpșuni, cu ajutorul unei spatule de lemn sau silicon, după care se adaugă și restul de frișcă.
4. Se toarnă compoziția obținută în tava de cozonac de la congelator și se acoperă, apoi se bagă la loc, până capătă consistență cremoasă, adică aproximativ 2 ore.