Înghețată de piersici cu mușețel
O rețetă de înghețată vegană, fără gluten, care este un desert răcoritor, făcut din fructe de sezon.
1 lingură suc de lime, 100 g flori de mușețel, 150ml zahăr tos alb, 350 ml apă, 450 g piersici
1. Se topește zahărul în apă, într-o tigaie medie, la foc potrivit.
2. Se adaugă florile de mușețel și se scade focul, amestecând în continuu timp de 10 minute, apoi se ia tigaie de pe foc și se lasă să se răcorească timp de alte 10 minute.
3. Se strecoară siropul printr-o sită fină, extrăgând cât se poate de multă zeamă din florile de mușețel. Acest lucru se poate face fie storcând cu mâinile fie presând cu o furculiță în sită.
4. Se pune din nou siropul strecurat pe foc mediu, pentru încă 10 minute și se adaugă imediat piersicile tăiate jumătăți și curățate de sâmburi. Se fierbe cu totul până ce piersicile se moaie bine și încep să se descmpună.
5. Se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se adaugă zeama de lime și se amestecă până ce totul devine omogen.
6. Se toarnă amestecul în forme (pot fi forme speciale de înghețată sau tăvi de cuburi) apoi se pot pune bețe, pentru a avea înghețată pe băț sau se pot consuma ca atare sau în diverse băuturi.
Notă: În funcție de mărimea formelor pot ieși mai multe sau mai puține porții, iar la congelator se lasă în jur de 4-6 ore, adică până se încheagă complet.
Articolul anterior Smoothie cu cafea și fulgi de cocos Articolul următor Chrusciki - desert tradițional polonez