Mâncare cubaneză de quinoa și fasole roșie
Fasolea roșie gătită la foc mic alături de quinoa reprezintă o cină ușoară, pentru toată familia. Se face aproape singură, deci nu va trebui să depui mare efort și o poți mânca simplă sau cu tacos.
1/4 cană quinoa albă, 1/4 avocado, 1/4 cană ceapă roșie, 1 linguriță și 1/2 zeamă de lime, 1/2 cană quinoa roșie, 1/2 ardei gras verde, 1 linguriță și 1/2 condimente, 1 linguriță sare, 1 conservă mică de fasole roșie, 1 ardei jalapeno, 4 căni și 1/2 apă, coriandru proaspăt
1. Se pun toate ingredientele într-o cratiță (lăsând deoparte fasolea roșie, ceapa, zeama de lime și avocado) și se amestecă bine, apoi se lasă pe foc mic.
2. Se pune capac cratiței și se lasă la gătit timp de două ore și jumătate, amestecând bine la fiecare 30 de minute.
3. Când s-a evaporat toată apa, se oprește focul și se adaugă fasolea, ceapa și zeama de lime apoi se amestecă bine.
4. Se transferă în boluri pentru servire și se ornează cu felii de avocado, rondele de jalapeno și coriandru proaspăt mărunțit.
Foto: onegreenplanet.org
Articolul anterior Chifteluţe de somon cu mix de salată Articolul următor Supă cremă de conopidă cu pui