Mega tort cu brânză și maioneză
O rețetă specială pentru iubitorii de brânză, care de fiecare dată comandă pizza cu extra cașcaval sau mozzarela.
1/4 cană maioneză, 1 franzelă albă, 150 g felii cheddar, 150 g felii gouda, 150 g felii mozzarella
1. Se pune foaie de copt într-o tavă și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pe șina din mijloc.
2. Se taie partea de sus și de jos a franzelei apoi se taie pe lung, pe orizontală, ca și când ar ieși două blaturi de tort, apoi se pun cele două jumătăți pe o foaie de copt și se scobesc de miez.
3. Se întinde maioneza în mod egal pe părțile nescobite ale bucăților de pâine, apoi acestea se întorc cu fața în jos și se distribuie uniform feliile de brânză în scobituri.
4. Se pune pâinea cu brânză în tava din cuptor, cu ajutorul unei spatule și se îndepărteaza foaia de copt în exces.
5. Se coace franzela până capătă o crustă aurie și crocantă, iar brânza este vizibil topită, adică aproximativ 18 minute, și imediat ce se scoate din cuptor se porționează sendvișurile și se servește cât bucățile obținute sunt încă aburinde.
Articolul anterior Altfel de mămăligă Articolul următor Sendviș cu banane la grătar