Mozzarella de casă
Mozzarella este considerată de specialişti una dintre cele mai mari creaţii ale lui Dumnezeu. Aceasta se prepară extrem de simplu chiar la tine acasă.
450 de grame de cheag de brânză / caş de vacă pentru mozzarella, 10 grame de sare Kosher, un litru de apă.
1. Se taie caşul în bucăţi mici, foarte subţiri, astfel încât să se gătească foarte repede în apa fierbinte.
2. Pune bucăţile de caş într-un castron şi amestecă cu sarea Kosher.
3. Pune la fiert o oală cu un litru cu apă, iar după ce dă în clocot, toarn-o peste bucăţile de caş şi amestecă cu o lingură de lemn în sensul acelor de ceasornic.
4. După 2 - 3 minute de amestecat, scurge apa din vas. Acum, bucăţile ar trebui să fie închegate, iar dacă nu ţi-a ieşit din prima, mergi înapoi la pasul 1.
5. Ultimul pas pe care trebuie să îl faci este să frămânţi bine brânza până când obţii un amestec neted şi moale.
6. Ia câte o bucată din amestec şi formează biluţe, pe care bagă-le în apă rece şi lasă-le acolo pentru cel puţin o oră.
Poftă bună!
Sursa: www.huffingtonpost.com
Articolul anterior Creveţi cu susan şi mazăre Articolul următor Păstrăv cu sos alb la cuptor