Penne carbonara
Pastele sunt preparatul ideal pentru acele zile în care nu ai prea mult timp la dispoziţie pentru a petrece în bucătărie. Iată o reţetă de penne carbonara foarte simplă şi extrem de gustoasă.
100 g de unt, 150 g de bacon, 200 ml de smântână, 2 gălbenuşuri de ou, 80 g de parmezan, 300 g penne.
1. Pune pastele la fiert pentru 8 - 10 minute într-o cratiţă pe jumătate cu apă, în care ai adăugat 3 linguri de ulei şi o linguriţă de sare.
2. Cât timp fierb pastele, pregăteşte sosul. Topeşte untul în tigaie şi prăjeşte baconul tăiat bucăţele în el.
3. Într-un bol de sticlă, amestecă smântâna cu gălbenuşurile de ou şi parmezanul.
4. După ce s-a rumenit baconul suficient, adaugă peste el amestecul de smântână cu ou şi parmezan şi amestecă bine. Lasă sosul cu bacon să fiarbă la foc mic pentru 8 - 10 minute, timp în care amestecă din când în când în el.
5. Strecoară pastele şi toarnă-le peste sos în tigaie, amestecă bine, după care pune în farfurii cele două porţii de penne carbonara pe care le-ai preparat.
Preparatul se ornează cu pamezan sau mozzarella, în funcţie de preferinţe, şi cu puţin pătrunjel.
Poftă bună!
Articolul anterior Brioşe cu ciuperci şi spanac Articolul următor Creveţi în coajă de pepene galben