Negresă cu caise
Pentru un început de săptămâna liniştit, în care aveţi poftă de ceva dulce, dar parcă nu vreţi să pierdeţi prea mult timp în bucătărie, puteţi prepara o reţetă delicioasă de negresă cu caise. Dulce şi totodată răcoroasă, vă va delecta simţurile, mai ales dacă o veţi savura într-o companie plăcută.
6-7 caise, 60g ciocolată amară, 1/2 cană unt, 1 cană zahăr, 2 ouă mari, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 3 linguri făină, 1 lingură cacao, 1/2 linguriţă scorţişoară
1. Se spală caisele, se taie jumătăţi şi se scot sâmburii.
2. Se unge cu unt tava în care se prepară negresa.
3. Se aşază jumătăţile de caise în tavă, cu faţa în jos.
4. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte.
5. Se bate untul până devine spumos.
6. Se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare.
7. Se adaugă, unul câte unul, ouăle şi se bate bine compoziţia.
8. Se adaugă ciocolata topită, vanilia, făina şi scorţişoara.
9. Se amestecă până se omogenizează.
10. Se toarnă peste caise compoziţia astfel obţinută în tavă şi se dă la cuptor până se rumeneşte.
TIPS: 1. Pentru măsurători se foloseşte aceeaşi cană.
2. Cuptorul se deschide de cât mai puţine ori, pentru a nu schimba temperatura şi a lăsa compoziţia să crească.
3. Pentru a verifica dacă negresa este coaptă se face testul scobitorii. Dacă aceasta iese curată focul trebuie oprit.
4. Opţional, se poate presăra cu zahăr pudră, după ce se răceşte.
Articolul anterior Coaste de porc caramelizate Articolul următor Prăjitura “4 cu 4 cu 8 cu 8”