Negresă din trei ingrediente, fără coacere
O negresă foarte concentrată, care nu necesită îndulcire suplimentară sau coacere, motiv pentru care reprezintă cel mai sănătos desert pentru cei care sunt la dietă și chiar pentru copii.
125 g cacao sau pudră de roșcove, 250 g nucă, 250 g curmale
1. Se zdrobește miezul de nucă și se amestecă bine cu pudra de cacao sau roșcove.
2. Se zdrobesc curmalele în blender și pasta obținută se frământă cu miezul de nucă și praful de cacao, până se obține un aluat ușor lipicios.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde pasta cu mâna.
4. Se introduce tava la frigider pentru câteva ore, ca să devină mai fermă compoziția și ușor de tăiat.
Tips: În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum coajă de portocală, esență de rom, biscuiți sau stafide, după preferințe, și deasupra se poate presăra nucă de cocos, ciocolată neagră rasă, scorțișoară sau orice alt topping.