Alimentele din lista de mai jos trebuie consumate fie imediat după preparare, fie reci - niciodată reîncălzite!
Ouăle - ouăle fac parte din categoria alimentelor cu risc crescut de intoxicare aşa că nu ar trebui să le încălzeşti pentru a nu spori acest risc.
Ciupercile - pentru că sunt bogate în proteine, acestea trebuie consumate imediat după preparare sau aruncate.
Spanacul - bogat în fier, spanacul creşte riscul de cancer dacă e consumat reîncălzit.
Carnea de pui - dacă este reîncălzită, carnea îşi schimbă structura proteică, ceea ce nu este tocmai sănătos.
Cartofii - reîncălzirea cartofilor favorizează dezvoltarea bacteriilor.
Sfecla - reîncălzirea sfeclei eliberează nitraţi dăunători pentru sănătatea noastră.
Orezul - orezul poate conţine bateria Baccilus Cereus, care, prin reîncălzirea acestuia, devine extrem de toxică.