Omletă coaptă pentru doi
Partenerul tău cu siguranță va fi încântat că-i pregătești micul dejun.
100 g bacon, 1 lingură unt nesărat, 180 g cartofi, 75 g ceapă galbenă, 1 lingură ardei, 5 ouă mari, 2 linguri lapte, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 40 g ceapă verde, 110 g Cheddar plus suplimentar pentru ornat
1. Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius (treapta 4) și se taie baconul în felii de 2 cm grosime, pentru a fi prăjit într-o tigaie mare, timp de 5-7 minute, pe foc mic, până își schimbă culoarea.
2. Se scoate bacon-ul pe un prosop de hârtie și se scurge grăsimea rămasă în tigaie, apoi se adaugă untul, cartofii tăiați felii subțiri și ceapa tocată mărunt, după care se călesc timp de 10 minute, amestecând ocazional, până ce se colorează ceapa, iar cartofii se înmoaie puţin.
3. Se adaugă ardeiul în tigaie și se mai prăjește timp de 30 secunde toată compoziția, apoi, într-un bol mediu se bat ouăle cu laptele, sarea, piperul, ceapa verde și cheddar-ul tăiat cubulețe mici.
4. Se adaugă ouăle bătute cu furculița în tigaia în care se prăjesc cartofii și deasupra se pune baconul, apoi se dă tigaia la cuptor timp de 15-20 minute, până când omleta devine pufoasă și aproape făcută, moment în care se prasară cheddar ras și se mai lasă încă un minut în cuptorul încins, cu focul stins.
5. Se servește caldă, direct din tigaie.