Tartă de roşii
Acest preparat este delicios, are puţine calorii şi poate fi consumat în orice moment al zilei.
o cană şi jumătate de făină de grâu, o lingură de amidon de porumb, un vârf de lingură de sare, 6 linguri de unt tăiat cubuleţe, un ou, un kilogram de roşii cherry, spălate bine, un vârf de lingură de busuioc uscat, 2 linguri de ceapă verde tocată, 250 g telemea de vacă, 3 linguri de maioneză, un vârf de lingură de piper.
1. Combină făina, amidonul de porumb, sarea, piperul şi untul într-un bol şi amestecă bine cu mixerul. Adaugă oul şi frământă până obţii aluatul potrivit pentru tartă.
2. Tapează tava de copt cu aluatul şi asigură-te că nu ai lăsat niciun spaţiu liber, după care bag-o la frigider pentru 30 de minute.
3. Amestecă brânza, maioneza, busuiocul, ceapa verde şi toarnă compoziţia în foaia de tartă pe care ai scos-o de la frigider.
4. Aşază roşiile peste compoziţie şi apasă pe ele ca să le fixezi în brânză. Coace tarta pentru 35 de minute la foc mediu, după care las-o să se răcească 10 minute.
Preparatul se serveşte atât cald, cât şi rece.
Poftă bună!