Orez cremos cu mazăre şi pui
La acest preparat merge foarte bine un pahar de vin Sauvignon Blanc, ce va unge gâtul ca să-l pregătească pentru orez.
1/4 cană iaurt grecesc 10%, 2 linguri ulei de măsline extra virgin, 1 cățel mare de usturoi, 1 lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat, 3 pulpe de pui dezosate fără pieliță, 1 cană orez, 1 cană mazăre mică congelată, 50 g brânză de capră, 4 linguri ierburi aromate, apă
1. Se amestecă bine, până când formează o pastă omogenă, iaurtul ținut la temperatura camerei cu 2 lingurițe ulei, usturoiul pisat, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare și 1/2 linguriță piper.
2. Se fierbe o oală cu apă și se preîncălzește grătarul sau tigaia grill, apoi se ung pulpele de pui cu restul de ulei și se asezonează cu 1/2 linguriță piper și 1/4 linguriță sare, după care se pun pe cuptorul încins și se lasă 10-12 minute pe fiecare parte.
3. Se adaugă orezul în apa fierbinte și se gătește al dente, iar la sfârșitul timpului de preparare se adaugă mazărea, după care se scurge apa și se păstrează 1 cană de lichid.
4. Se pun orezul și mazărea în sosul de iaurt, alături de brânza de capră fărâmițată, 3 linguri de ierburi și 3/4 din lichidul păstrat şi se amestecă.
5. Se pune orezul cremos în farfurii și se taie fâșii pulpele de pui, apoi se presară cu coajă de lămâie și restul ierburilor aromate.