Orez cremos cu pui la grătar
Dacă îți place pilaful, dar vrei ceva mai deosebit, folosește această rețetă cu brânză de capră și iaurt grecesc.
1/4 cană iaurt grecesc slab, 1 căpățână mare de usturoi, coaja și zeama de la 1 lămâie, 1 cană orez, 1 cană mazăre cogelată, 3 linguri ulei de măsline extra-virgin, 3 pulpe de pui dezosate și fără piele, 4 linguri ierburi aromatice proaspete, 60 g brânză de capră mărunțită, sare, piper
1. Se aduce la temperatura de fierbere o oală de apă și se încălzește un grătar pe foc mediu.
2. Se amestecă într-un bol mediu iaurtul la temperatura camerei cu usturoiul pisat, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei, 1/4 linguriță sare și 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat.
3. Se freacă pulpele de pui cu restul de ulei și se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/2 linguriță piper apoi se pune pe grătar (sau într-o tigaie grill) până se rumenește bine pe ambele părți, adică aproximativ 10-12 minute pe fiecare parte, apoi se transferă pe un tocător și se lasă la răcit cel puțin 5 minute.
4. Se adaugă orezul în apa care fierbe și se gătește conform instrucțiunilor de pe pachet, iar în ultimul minut de fierbere se adaugă și mazărea.
5. Se scurg orezul și mazărea de apă, dar se păstrează o cană din lichid, iar acestea se adaugă în amestecul de iaurt, alături de bucățile de brânză, 3 linguri de ierburi aromatice tocate și 3/4 din lichidul păstrat, apoi se transferă totul pe un platou.
6. Se taie puiul felii și se aranjează deasupra orezului, apoi se stropește cu coaja de lămâie și restul de ierburi aromatice.