Pui cu kale în sos cremos de ciuperci
O rețetă super bună pentru amatorii de pui, cu ingrediente accesibile.
170 g fâșii bacon, 4 pulpe de pui dezosate cu piele, 2 piepți de pui dezosați cu piele, sare, piper, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 1 ceapă galbenă mare, 4 căței usturoi, 100 g ciuperci shiitake, 70 g ciuperci cremini, 2 lingurițe cimbru, 2 lingurițe măghiran, 1 linguriță rojmarin, coaja de la 1 lămâie, zeama de la 1 lămâie, 100 g salată kale, 1 cană și 1/2 supă vegetală, 170 g mascarpone, parmezan
1. Se pune baconul la prăjit într-o tigaie mare, pe foc mediu, timp de 8-10 minute și se scoate pe șervețele de hârtie, ca să fie absorbit excesul de grăsime.
2. Se asezonează puiul pe ambele părți cu sare și piper.
3. Se adaugă în tigaie cât ulei este necesar și se mărește focul, apoi se adaugă puiul cu pielea în jos și se gătește pentru 5 minute, până se face aurie și crocantă pielea, apoi se întoarce pe partea cealaltă, unde se mai lasă încă 3-5 minute, după care se pune puiul într-o tavă, pe o foaie de copt, alături de bacon.
4. Se adaugă în tigaie ceapa curățată și tocată mare, se prăjește timp de 2 minute, apoi se adaugă usturoiul curățat și tocat mare, peste care se pun ciupercile curățate de cozi și ierburile aromatice. Se asezonează cu sare și piper și se gătesc 8-10 minute sau până când se moaie și își schimbă culoarea legumele.
5. Se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn și se aduce totul la fierbere, moment în care se adaugă zeama și coaja de lămâie cu supa de legume și se pune salata kale, amestecând continuu.
6. Se pune la loc în tigaie baconul și se scufundă puiul în sos, apoi se reduce focul la minim și se acoperă tigaia cu un capac și se mai amestecă din când în când timp de 10 minute.
7. Se îndepărtează capacul și se mai lasă la gătit 5-8 minute, ca să scadă sosul , după care se adaugă brânza mascarpone, amestecând pentur a se încorpora și se asezonează după gust cu sare și piper.
8. Înainte de servire se ornează porțiile cu parmezan și crenguțe cimbru.