Orez cu pui și legume
Nu este un pilaf și nu este nici orez prăjit, este ceva mai mult, ceva diferit, ceva care îți va plăcea cu siguranță: ușor, sățios și sănătos.
4 cești orez brun, 1 lingură ulei de rapiță, 250 g fasole verde, 1 ceapă mare, 1 ardei gras roșu, sare, 3/4 cană supă de pui puțin sărată, 2 căni piept de pui rotisat, 3/4 linguriță ierburi aromate, 3 linguri muguri de pin, 1 legătură pătrunjel
1. Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet, se taie fasolea verde pe orizontală, se toacă ceapa fin, se spală, se curăță și se taie ardeiul în fâșii subțiri.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie wok, pe foc mare și se adaugă fasolea și ceapa, amestecând frecvent, până ce se caramelizează ceapa, adică aproximativ 5 minute.
3. Se adaugă ardeiul și 1/2 linguriță sare, apoi se amestecă des, până când fasolea și ardeiul se înmoaie, adică aproximativ 3 minute, după care se adaugă supa de pui, frecând fundul tigăii de orice s-ar fi lipit.
4. Se pun în tigaie și fâșiile din pieptul de pui rotisat, orezul fiert și 1/2 linguriță sare și se amestecă până când nu mai rămâne lichid, adică în jur de 1 minut.
5. Se transferă pe o farfurie, se presară câteva frunze de pătrunjel și muguri de pin, iar dacă este cazul, se mai asezonează cu sare.
Articolul anterior Suc de cocos şi pepene roşu Articolul următor Pulpe de pui cu cartofi dulci şi broccoli